• ydravlikosonline
    ydravlikosonline
  • ydravlikosonline
    ydravlikosonline
  • ydravlikosonline
    ydravlikosonline
Προσφορές

Βρείτε εδώ τις προσφορές μας

Τιμοκατάλογος

Οι τιμές μας online

Φωτογραφίες

Στιγμιότυπα από δουλειές μας

Επικοινωνία

Που θα μας βρείτε...

Online ραντεβού

Κλείστε μόνοι σας ραντεβού

Επισκευή βρύσης:

 - Η βρύση συνεχίζει και στάζει όταν την κλείνω.

 - Χρειάζομαι υδραυλικό;

Όχι.

Το πιθανότερο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις συναντάτε στην παλαιότητα του ελαστικού δακτυλίου στην βαλβίδα.

Αν η βρύση είναι 2 λαβών, (έχει ξεχωριστές λαβές για ζεστό και κρύο νερό) τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και επισκευάστε τη μονοί σας.

Καταρχήν πρέπει να διακόψετε την παροχή νερού.

Αν η βρύση είναι όρθιου τύπου (πάνω στον νιπτήρα/νεροχύτη) τότε κλείνετε τα γωνιακά διακοπτάκια που βρίσκονται κάτω από τον νιπτήρα/νεροχύτη.

Αν είναι μπαταρία τοίχου τότε θα χρειαστεί να κλείσετε τη γενική παροχή του σπιτιού.

Αφού έχετε διακόψει την παροχή του νερού και έχετε σιγουρευτεί γι’ αυτό, πρέπει να βγάλετε την λαβή στην οποία έχετε διαπιστώσει το πρόβλημα (όταν την κλείνετε συνεχίζει και στάζει).Πιάνετε και τραβάτε προσεκτικά με τα χέρια σας τη λαβή .Αν δυσκολεύεται να βγει τότε βγάζετε προσεκτικά με ένα αιχμηρό αντικείμενο το κάλυμμα της λαβής(είναι μικρό κόκκινου ή μπλε χρώματος στο κέντρο της λαβής).Κατόπιν με ένα κατσαβίδι βοηθάτε να βγει η λαβή.
Έχετε βγάλει λοιπόν τη λαβή και τώρα με την βοήθεια  ενός κλειδιού αποκοχλιώνετε την κεφαλή (περιστρέφετε αριστερόστροφα εκείνο το σημείο που μοιάζει με παξιμάδι). Ξεβιδώνετε εντελώς την κεφαλή.
Κοιτώντας την κεφαλή παρατηρείτε ένα λαστιχάκι σε μέγεθος πεντάρας με μια μικρή τρύπα στο κέντρο.

Ξεβιδώνεται την βίδα που το συγκρατεί προσεκτικά και μακριά από τον νιπτήρα ώστε αν μας πέσει να μην χαθεί. Αποκολλείται το λαστιχάκι, και το αντικαθιστάτε με νέο. Τοποθετείτε πάλι την κεφαλή στη βρύση και τη βιδώνετε προσεκτικά ώστε να μην χαλάσετε τις βόλτες. Κατόπιν κουμπώνετε και πάλι τη λαβή.

Αυτό ήταν. Επισκευάσατε λοιπόν τη βρύση σας, με μηδενικό κόστος, ενώ σας έμεινε η γλυκιά γεύση της δημιουργίας.

 

*Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα εργαλεία θα ήταν συνετό την παραπάνω εργασία να την αναθέσετε σε κάποιον ειδικό.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας:

 -     Γιατί πρέπει να κάνω συντήρηση;

-      Πως γίνεται μια σωστή συντήρηση;

 -     Κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η πιο αποδοτική ‘πράσινη’ συσκευή. Μας παρέχει  ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε θερμική.

Καταναλώνοντας ζεστό νερό σε δεδομένη στιγμή, το δοχείο αποθήκευσης αναπληρώνεται  , με κρύο νερό, από την παροχή του δικτύου ύδρευσης.

Στη σύσταση του νερού εκτός των άλλων συναντάμε ασβέστιο (Ca) και ανθρακικό οξύ (H2CO3) , υπεύθυνα ως ένα μεγάλο βαθμό για τη διάβρωση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Στη διάβρωση του, συντελεί και η ηλεκτρόλυση, που γίνεται μεταξύ των υλικών κατασκευής  του και των υλικών της υπόλοιπης εγκατάστασης.

Προκειμένου το δοχείο αποθήκευσης να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια σε καλή κατάσταση, είναι τοποθετημένο σε αυτό, ένα ανόδιο καθοδικής προστασίας (ράβδο μαγνησίου).

Η χρησιμότητα του έγκειται στην ιδιότητα του να καταστρέφεται, προκειμένου να προστατέψει το δοχείο αποθήκευσης.

Για την ασφάλεια  του συστήματος, είναι τοποθετημένα σε αυτό, βαλβίδες ασφαλείας, αποτρέποντας την αύξηση της πίεσης πέραν του φυσιολογικού ορίου.

Για την πρόληψη όλων των παραπάνω θα ήταν σωστός λοιπόν ένας περιοδικός έλεγχος που θα περιλάμβανε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της συντηρήσεις πρέπει να αντικαθίστανται :

το ανόδιο προστασίας,
και  η φλάντζα στεγανοποίησης.

Θα πρέπει επίσης να ελέγχονται και να αντικαθίστανται αν κριθεί σκόπιμο :

  • Η βαλβίδα ασφαλείας
  • Η ηλεκτρική αντίσταση
  • Ο θερμοστάτης
  • Η μόνωση των σωλήνων

Πρέπει επίσης να γίνει

σχολαστικός καθαρισμός του δοχείου αποθήκευσης από τα συσσωρεμένα άλατα, συμπλήρωση υγρών στο κλειστό κύκλωμα των συλλεκτών αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ηλιακών θερμοσιφώνων  αναφέρουν ως διάστημα μεταξύ των συντηρήσεων τα 2 έτη.

Έχοντας υπόψη την μικρή περιεκτικότητα του ασβεστίου και του ανθρακικού οξέος, στη σύσταση του νερού της Αττικής, θα έλεγα, ότι μια σωστή συντήρηση κάθε 4 χρόνια,  είναι ικανή να διατηρήσει τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα και την απόδοση του σε άριστη κατάσταση, χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια.

Τι είναι η ηλιοθερμία;

Η ηλιοθερμία είναι η μέθοδος με την οποία αξιοποιείται η ηλιακή ενέργεια για να θερμάνουμε κάποιον χώρο ή για να μας παρέχεται ζεστό νερό χρήσης. Γενικά στις οικιακές εφαρμογές θέρμανσης το μέσο μεταφοράς θερμότητας είναι το νερό, το οποίο θερμαίνεται με την καύση πετρελαίου φυσικού αερίου κτλ. και κυκλοφορεί στα θερμαντικά σώματα της οικίας.

Το νερό όμως θα ήταν προτιμότερο να θερμανθεί μέσω της ηλιακής ενέργειας κατά μεγάλο ποσοστό ανάλογα με την εγκατάσταση.  Αυτός ο τρόπος θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης του συμβατικού καυσίμου που χρησιμοποιούμε.  Ειδικά για τη χώρα μας που οι ώρες ηλιοφάνειας είναι πάρα πολλές ο εν λόγω τρόπος μοιάζει να είναι ο πλέον ιδανικότερος.  Εδώ θα πρέπει δε να σημειώσω, ότι βορειότερες χώρες της Ευρώπης, με σαφώς λιγότερη ηλιοφάνεια εγκαθιστούν τέτοιες εφαρμογές με επιτυχία αρκετά χρόνια τώρα.

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα ηλιοθερμίας;

Ένα σύστημα ηλιοθερμίας εκμεταλλεύεται τη θερμική ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες.  Μπορούμε να θερμάνουμε το νερό χρήσης και το νερό θέρμανσης ή μόνο το νερό θέρμανσης.  Αποτελείται από τους ηλιακούς συλλέκτες, ένα δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού και τα επιμέρους εξαρτήματα που φροντίζουν για την ασφάλεια της εγκατάστασης και την κυκλοφορία του ζεστού νερού.  Οι ηλιακοί συλλέκτες απορροφούν το ηλιακό φως συλλέγοντας ηλιακή ενέργεια ακόμη και με συννεφιά.  Οι ηλιακοί συλλέκτες έχουν την ικανότητα να μετατρέψουν έως και τα 2/3 της ηλιακής ακτινοβολίας σε θερμική ενέργεια.  Οι περισσότεροι κατασκευαστές διαθέτουν συλλέκτες με γυαλί υψηλής απορροφητικότητας, που δεν αντανακλά την ακτινοβολία, για μέγιστη μετάδοση θερμότητας..Το ζεστό νερό που συλλέγετε μεταφέρεται στο θερμοδοχείο, ώστε να διατηρηθεί σε σταθερή θερμοκρασία.
Στην περίπτωση που δεν επαρκεί το ζεστό νερό για την θέρμανση του χώρου τότε μπαίνει σε λειτουργία το συμβατικό σύστημα θέρμανσης.  Ένα ηλιοθερμικό σύστημα μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο σύστημα συμβατικό ή μη, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την εγκατάσταση των συλλεκτών και του δοχείου αποθήκευσης ζεστού νερού.

Ηλιοθερμία:
- Αξίζει τα λεφτά της;
- Πόσα τετραγωνικά πρέπει να είναι οι συλλέκτες;
- Πόσο πρέπει να είναι το δοχείο αποθήκευσης;


Η ηλιοθερμία είναι μια εφαρμογή καινούργια θα λέγαμε στη χώρα μας.  Ερευνώντας και κατανοώντας την αξία της για το περιβάλλον και τα αποτελέσματα αυτής στο ίδιο μας το σπίτι, φτάνουμε στο καίριο ερώτημα ,"αξίζει τα λεφτά της;".
Η ιδανική σχέση λοιπόν κόστους - απόδοσης είναι η επίτευξη μιας κάλυψης της τάξης του 40% - 60% του θερμικού φορτίου (Θέρμανση χώρου και παροχή ζεστού νερού χρήσης).Στην πράξη και με βάση τη μέση ηλιοφάνεια στην χώρα μας και τη μέση απαιτούμενη ενέργεια θέρμανσης των κτηρίων, η επιφάνεια των συλλεκτών ηλιακής ενέργειας θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 20% της επιφάνειας προς θέρμανση, ενώ ο αποθηκευτικός όγκος (υπολογισμένος σε λίτρα) πρέπει να είναι περίπου δεκαπλάσιος.  Για μια οικία π.χ 100 τ.μ απαιτούνται 20τ.μ επίπεδων συλλεκτών και 1 δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού 1000 λίτρων (200 λίτρα για ζεστό νερό χρήσης και 800 λίτρα για νερό θέρμανσης).Η επιφάνεια κάλυψης των συλλεκτών είναι περίπου 1,5 φορά μεγαλύτερη αυτών.  Στο παράδειγμα μας είναι 30τ.μ, ενώ η επιφάνεια που απαιτείται για την εγκατάσταση του δοχείου και των εξαρτημάτων, είναι περίπου 4 τ.μ.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνο: +306971707531

  

Μήνυμα:

  Που βρισκόμαστε:

  

Newsletter